Corpurile neînsuflețite ale celor șase moldoveni decedați în accidentul de lângă Kaluga au fost aduse acasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei șase moldoveni care au decedat în urma tragicului accident din regiunea Kaluga, Federația Rusă, au fost aduși acasă. În această dimineață, autovehiculul specializat pentru transportarea cadavrelor a intrat pe teritoriul companiei contractate fiind așteptat deja de rudele îndurerate. Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în frunte cu general-maior Mihail Harabagiu, a venit la sediul companiei de servicii funerare pentru a transmite sincere condoleanțe rudelor și prietinilor victimelor accidentului tragic, dar și să mulțumească colegilor implicați la escortarea corpurilor neînsuflețite pentru suportul acordat în repatrierea cadavrelor.

Echipa de psihologi din cadrul IGSU, dar și echipajele SMURD au lucrat la fața locului cu rudele persoanelor decedate și au acordat oamenilor ajutorul calificat. Conform datelor IGSU, corpurile neînsuflețite vor fi preluate de rude de la sediul companiei de servicii funerare, pentru a fi înmormântate în localitățile de baștină.

Amintim că, în urma accidentului rutier produs la data de 4 august 2018 în regiunea Kaluga, Federația Rusă, și-au pierdut viața 6 cetățeni ai Republicii Moldova, iar alții 8 au fost internați în spital cu diverse traumatisme.

Totodată, astăzi la 19:17, cele patru persoane externate în ziua de ieri vor ajunge în capitală prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova-Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD. Celelalte patru victime ale accidentului vor continua tratamentul în Federația Rusă, până când medicii vor lua decizia de externare a acestora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...