Un chirurg din capitală a primit peste 54 mii de lei de la pacienți în doar nouă zile. Va compărea pe banca acuzaților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful secției chirurgie a unui spital din capitală va fi judecat pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a cauzei penale în privința medicului chirurg, învinuit că, în doar nouă zile lucrătoare a primit de la pacienți peste 54 de mii de lei.

Activitatea infracțională a învinuitului, documentată de către procurorii anticorupție, a cuprins perioada 12 iulie – 24 iulie 2018 (9 zile lucrătoare), timp în care chirurgul a pretins, acceptat și primit de la pacienți și rudele acestora, pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 54.600 lei.

La moment, învinuitul este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar dacă instanța îl va găsi culpabil pentru faptele săvârșite, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unități convenționale și privarea de dreptul de a-și exercita activitatea pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești ridicate în cadrul perchezițiilor, precum și pe bunurile învinuitului, în valoare totală de peste 700.000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...