/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șeful statului s-a văzut cu ambasadorul SUA la Chișinău. Ce i-a propus Dodon să construiască în locul Stadionului Republican

07 august 2018, ora 13:58

Dodon afirmă că ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră.

În același timp, șeful statului scrie că a discutat și despre transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. Dodon susține că a subliniat că nu poate promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. „Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii mun. Chișinău, dar și de întreg poporul RM”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Amintim că, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind transmiterea stadionului Republican ambasadei SUA la Chișinău pentru construcția unei ambasade. Iar, Guvernul deja a anunțat că va folosi banii din vânzarea terenului pentru finanțarea culturii fizice și a sportului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram