‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAlbinele sunt cei mai buni polenizatori în livada de migdali

Albinele sunt cei mai buni polenizatori în livada de migdali

‹ adv ›
‹ adv ›

1,9 milioane de dolari transferați de Alianța producătorilor de migdale din SUA vor completa bugetul deja existent al Departamentului de Agricultură din California pentru protecția albinelor. Programul de susținere a apiculturii din California are mai multe subdiviziuni, printre care prevenirea furtului de stupi și determinarea celor mai bune metode de control al coloniilor de albine.

Apicultura în SUA aduce profit bun, astfel, în ultimul timp, tot mai des se fură stupinele cu albini. Iar polenizarea entomofilă a culturilor, datorită albinelor, oferă rezultate remarcabile. Cel mai des albinele sunt utilizate pentru polenizarea livezilor de migdali. Anume polenizarea determină cantitatea şi calitatea recoltei, iar cel mai bine aceasta este realizată de către albine.

Producătorii de migdale depind direct de numărul familiilor de albini existente. Anual, mii de maşini aduc 650 de mii de stupine în California în perioada când înfloreşte migdalul. În afară de migdali, albinele mai contribuie la polenizarea altor 90 de culturi ce se cresc în California. Alianţa producătorilor de migdale din regiune, nu doar alocă fonduri pentru programul de susținere a apiculturii, dar se adresează și legislatorilor cu diverse inițiative, sugerând, de exemplu, minimizarea utilizării pesticidelor pe cât posibil în cadrul legii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii