Linkuri accesibilitate

Senatorii americani John McCain şi Christopher Murphy au cerut guvernului de la București să continue progresele în combaterea corupţiei


Laura Codruta Kövesi
Laura Codruta Kövesi

Senatorii americani John McCain şi Christopher Murphy i-au adresat joia trecută o scrisoare prim-ministrului României Viorica Dăncilă, exprimându-şi îngrijorarea faţă de demiterea procurorului-şef al Direcției Naționale Anticorupție şi cerând guvernului de la Bucureşti să continue progresele în combaterea corupţiei, relatează agenția G4media. Cei doi senatori au criticat în primul rând „forțarea” președintelui Klaus Iohannis de a o demite pe Laura Codruța Kövesi de la șefia DNA, dar și modificările aduse legilor Justiției și Codurilor penale. Ei atrag atenția că o țară coruptă este o țintă facilă pentru Rusia și o vulnerabilitate pentru NATO, dând în acest sens exemplul Ucrainei.

Republicanul McCain, din statul Arizona, care a publicat scrisoarea pe pagina sa de internet, este preşedintele Comisiei pentru forţele armate din Senat şi fost candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Democratul Christopher Murphy, din Connecticut, este membru al Comisiei senatoriale pentru relaţii externe.

XS
SM
MD
LG