00:19:53 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea IGNORANŢEI şi a nepăsării umane

Știri 06.08.2018 18:30 Vizualizări2896 Autor: Ziarul National
VIDEO // Senzaţionala poveste a lupului captiv într-un recipient de plastic. Imaginea IGNORANŢEI şi a nepăsării umane Sursa: adevarul.ro


Circulă de câteva zile pe Facebook imaginea unui lup extrem de slab, malnutrit, cu capul prins într-un recipient de plastic. Puţini însă cunosc povestea din spatele fotografiei şi cum a ajuns să fie salvat de un fotograf. Teribila imagine devenită virală, după ce a făcut înconjurul lumii, este un alt exemplu care arată modul în care plasticul continuă să dăuneze faunei sălbatice.

Fotograful indian Tanay Panpalia este cel care a găsit un lup într-o stare de malnutriţie severă. Capul animalului era prins într-un recipient din plastic pe care sătenii din zonă îl foloseau pentru a depozita hrana, fiind în imposibilitatea de a mânca şi pe punctul de a muri.

Animalul a fost salvat de la moarte sigură. Imaginile sfâşietoare au fost surprinse de fotograful Tanay Panpalia, de 26 de ani, din Nagpur, în pădurile din centrul Indiei. Tânărul se afla într-o excursie, cu doi amici, în zona unui lac când a văzut o haită de 10 lupi.

A urmărit haita pentru fotografii şi aşa a dat peste tânărul lup aflat într-o situaţie extrem de gravă. „Ceilalţi lupi ne-au urmărit de la distanţă”, a declarat fotograful presei.

„Am fost speriaţi, fiindcă noi eram doar trei şi ei erau 10 lupi. Tânărul lup părea tare slăbit, fiindcă nu poate să mănânce nimic din cauza containerului din plastic. În ciuda faptului că ne-a fost frică, am luat decizia de a-l elibera”. Aşa au început operaţiunile de salvare, a mai povestit fotograful.

Băieţii au anunţat pădurarii din Nagpur şi au aşteptat două ore înainte ca echipa de salvare să ajungă şi să taie containerul. Tanay a declarat: „Era un recipient din plastic folosit adesea de sătenii din apropiere ca articol de uz casnic pentru a depozita alimente. Sătenii aruncă recipientele neutilizate la voia întâmplării, ceea ce creează destule neplăceri animalelor sălbatice.

Noroc că pet-ul avea găuri în el, ceea ce i-a permis să respire şi să bea apă. Asta l-a ţinut probabil în viaţă”, a mai declarat fotograful indian. Lupul s-a prins cel mai probabil în recipient în căutare după hrană.

Trei ore a durat operaţiunea de salvare. Odată eliberat, fără alte răni, lupul s-a făcut nevăzut. A revenit ulterior la haită.

Lupul indian este o specie pe cale de dispariţie, potrivit Wild Life Protection Act, un act de protejare a faunei sălbatice din 1972.

Am găsit pe YouTube un film dedicat unei imagini deja iconice despre cât de mult afectează activitatea umană natura în general şi fauna în mod special.

Sursa: adevarul.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md