A intrat într-o casă din Rezina în timp ce stăpâna era la muncă, iar fiul ei dormea, și a furat bijuterii de circa 15 mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat de 52 de ani, originar din Rezina, riscă pușcărie pentru că ar fi furat mai multe obiecte prețioase dintr-o casă din satul Cuizăuca, Rezina. Acesta ar fi pătruns în locuință ziua în amiaza mare, în timp de stăpâna era la serviciu, iar fiul ei dormea în casă cu ușa descuiată. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Pe 1 august curent, Poliția din Rezina a fost sesizată de o femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuință mai multe bijuterii din aur, cauzându-i un prejudiciu de 14.700 de lei. În urma investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că suspectul, a pătruns în locuință la 31 iulie, individul profitând de faptul că ușa casei nu era încuiată.

Polițiștii au reușit în scurt timp să-l identifice pe suspect, iar la domiciliul acestuia au fost depistate o parte din bunurile furate.

Bărbatul își recunoaște vina și la moment are statut de bănuit. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 6 ani de închisoare.

De la începutul anului Poliția a înregistrat 1.883 de furturi din locuințe.

În acest context, Poliția recomandă:

  • – Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu;
  • – Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele;
  • – Instalați un sistem de alarmă sau cel puțin cumpărați un seif dacă țineți în casă valori mari, bani, bijuterii, etc;
  • – Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze locuinţa;
  • – Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri;
  • – Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie;
  • – Dacă bănuiţi că într-o locuință are loc o spargere, nu ezitaţi să solicitaţi intervenţia poliţiştilor prin apelul 112.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...