/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ar fi furat bijuterii în valoare de peste 14 mii de lei. Un bărbat din Rezina, prins de polițiști

missing
06 august 2018, ora 16:25

Potrivit poliției, suspectul a pătruns în locuință pe 31 iulie, ziua în amiaza mare, în timp ce proprietara era la muncă, iar fiul ei dormea în casă. Prin urmare bărbatul a profitat de faptul că ușa casei nu era încuiată și a pătruns în încăpere.

Polițiștii au reușit în scurt timp să-l identifice pe suspect, iar la domiciliul acestuia au fost depistate o parte din bunurile furate.

Bărbatul își recunoaște vina și la moment are statut de bănuit. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la șase ani de închisoare. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare.

Menționăm, că de la începutul anului Poliția a înregistrat 1883 de furturi din locuințe. În acest context, Poliția recomandă:

– Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu;
– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele;
– Instalați un sistem de alarmă sau cel puțin cumpărați un seif dacă țineți în casă valori mari, bani, bijuterii, etc;
– Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze locuinţa;
– Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri;
– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie;
– Dacă bănuiţi că într-o locuință are loc o spargere, nu ezitaţi să solicitaţi intervenţia poliţiştilor prin apelul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram