Un bărbat a pătruns ziua în amiaza mare într-o casă din Rezina, de unde a furat bijuterii. Proprietara era la muncă

Un bărbat de 52 de ani, originar din Rezina, riscă pușcărie pentru că a furat mai multe obiecte prețioase dintr-o casă din satul Cuizăuca, Rezina. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare.

La 1 august, Poliția  din Rezina a fost sesizată de o femeie, care a anunțat că persoane necunoscute i-au sustras din locuință mai multe bijuterii din aur, cauzându-i un prejudiciu de 14 700 lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiști au stabilit că suspectul a pătruns în locuință pe 31 iulie, ziua în amiaza mare, în timp ce proprietara era la muncă, iar fiul ei dormea în casă. Individul a profitat de faptul că ușa casei nu era încuiată.

Polițiștii au reușit în scurt timp să-l identifice pe suspect, iar la domiciliul acestuia au fost depistate o parte din bunurile furate.

Bărbatul își recunoaște vina, acesta având statut de bănuit. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 6 ani de închisoare.

De la începutul anului Poliția a înregistrat 1883 de furturi din locunțe.

În acest context, Poliția venit cu o serie de recomandări:

– Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu;

– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele;

– Instalați un sistem de alarmă sau cel puțin cumpărați un seif dacă țineți în casă valori mari, bani, bijuterii, etc;

– Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze locuinţa;

– Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri;

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie;

– Dacă bănuiţi că într-o locuință are loc o spargere, nu ezitaţi să solicitaţi intervenţia poliţiştilor prin apelul 112.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.