Geniştii Armatei Naţionale au distrus 74 de obiecte explozive în raioanele Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă

Geniştii Armatei Naţionale au executat, în luna iulie, 18 misiuni de geniu, în cadrul cărora au distrus 74 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai mare cantitate de muniţii a fost depistată în pădurea de lângă satul Delacău, raionul Anenii-Noi.

Grupul de genişti ai Batalionului de Geniu, condus de plutonierul  Evghenii Axentii, a identificat în localitatea respectivă 33 de obiecte explozive, dintre care 17 proiectile de artilerie de calibru 122 mm, 9 bombe de aruncător, calibru 82 mm, 3 proiectile de artilerie de calibru 76 mm şi 4 bombe de aruncător, calibru 81 mm.

El a specificat că muniţiile erau de producţie germană şi sovietică şi au fost distruse în condiţii de maximă securitate la poligonul de la Bulboaca.

De la începutul anului, geniştii militari au lichidat 224 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.