14:01:55 25.04.2024
Stiri

ASP vine cu PRECIZĂRI, după ce o femeie s-a plâns că examinatorii ar tergiversa intenționat obținerea permisului de conducere

Social 02.08.2018 19:00 Vizualizări1046 Autor: Ziarul National


ASP vine cu PRECIZĂRI, după ce o femeie s-a plâns că examinatorii ar tergiversa intenționat obținerea permisului de conducere

Agenția Servicii Publice (ASP) respinge acuzațiile formulate de Tatiana Arnaut, care susține că examinatorii tergiversează în mod intenționat ca pretendenții să susțină proba practică și să obțină permisul de conducere. Acesta spune că un pretendent susține această probă după 7-8 tentative, iar fiecare încercare îi costă 500 de lei.

„ASP a inițiat o anchetă internă. Astfel, s-a depistat că doamna nu a depus nicio cerere pentru programare la examenul în vederea obținerii permisului de conducere și nici la contestarea rezultatului obținut în urma examinării. Persoana examinată a fost fiica doamnei. În timpul desfășurării probei practice, aceasta a încălcat regulile de circulație rutieră, motiv pentru care nu a susținut proba practică. Pentru a demonstra acest fapt, ASP dispune de materiale video și audio, iar la necesitate le va publica”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Cei de la ASP mai spun că activitatea principală în domeniul siguranței rutiere „se axează în mod special pe reducerea accidentelor cu participarea șoferilor începători, prin asigurarea unui sistem calitativ și transparent de examinare și documentare a conducătorilor auto”.

„În scopul unei examinări obiective, desfășurarea probelor teoretice și practice este monitorizată video și audio. Pentru a reduce influența factorului uman, proba teoretică este totalmente computerizată, iar rutele de examinare la proba practică sunt selectate aleatoriu printr-un sistem automatizat. Totodată, majoritatea automobilelor utilizate în procesul de examinare au fost date în exploatare în anul 2017”, mai arată sursa citată.

De menționat că, de la începutul anului curent, până în prezent, aproape 80 la sută din candidați au susținut proba teoretică, iar cea practică a fost susținută de peste 54 la sută.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md