09:20:04 29.03.2024
Stiri

Surmenajul sau noțiunea de burn out!

Știri 02.08.2018 16:40 Vizualizări997 Autor: Ziarul National
Surmenajul sau noțiunea de burn out! Sursa: secretele.com


Această expresie, care vine din limba engleză, este legată de noțiunea de ardere (în cazul ăsta, de carbonizare). Practic discutând, ne referim, desigur, la sistemul nervos central, adică la creier. Ce se întâmplă în creier și cum se ajunge la stadiul de „carbonizare”?

Pentru a înțelege pe deplin cum funcționează, mai întâi ar trebui să înțelegem ce este sistemul nervos central. El este cel care gerează gândirea, mișcările și senzațiile și este compus din encefal, măduva spinării și nervii periferici. Orice gând conștient, orice decizie, orice acțiune voluntară trece prin sistemul nervos central.

Duritatea și excesul în muncă dau dezechilibre la nivel cerebral…

Dezechilibrele sistemului nervos central sunt, prin urmare, semnul dificultăților noastre de a gera conștient viața noastră și emoțiile pe care le trăim. Duritatea, excesul în muncă, tendința de a trăi și de a rezolva lucrurile rațional, și nu prin sentimente, se vor manifesta prin dezechilibre, boli sau tensiuni ale sistemului nervos central.

Surmenajul sau noțiunea de burn out poate duce la deces…

Când suntem conștienți de ceea ce facem, încercăm să dominăm situațiile și vrem să înțelegem totul, dar nu reușim întotdeauna, iar relația noastră cu viața este construită pe rațiune, pe o anumită logică. Problemele cerebrale exprimă exact această voință de a regla totul prin gândire, fără sentimente.

Plecând de la simplele migrene, trecând prin vertij, prin probleme de concentrare și de memorie, apoi probleme circulatorii ale creierului și terminând uneori prin tumori, toate acestea datorate surmenajului. Acestea se numesc într-o singură expresie burn out, iar în lume există mii de victime.

Între creier și inimă există o relație profundă…

Aceste manifestări ale dezechilibrului în raport cu viața apare în cea mai mare parte a timpului la cei care au activități profesionale de birou sau intelectuale și sunt mult mai rare la cei care au o activitate fizică.

Între creier și inimă există o relație profundă de coordonare din partea inimii, iar atunci când predomină rațiunea, avem nevoie în permanență de a avea dreptate și de a fugi de greșeala care este trăită ca un semn de slăbiciune.

Sursa: secretele.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md