Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea campaniei de curăţenie de primăvară

   2057

Primăria municipiului Chişinău informează că de la începutul campaniei de salubrizare de primăvară, care în acest an a demarat la data de 23 februarie a.c., în privinţa a 68 de agenţi economici au fost întocmite procese-verbale pentru nerespectarea Regulamentului cu privire la salubrizarea teritoriului şi menţinerea ordinii sanitare. De asemenea, 595 de persoane juridice au fost avertizate despre necesitatea asigurării curăţeniei pe teritoriile gestionate. 

Pe perioada campaniei de primăvară, zilnic la lucrările de salubrizare sunt antrenați peste 400 de lucrători de igienă, din cadrul întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ. Până acum s-a reuşit salubrizarea teritoriilor adiacente a peste 1500 de blocuri de locuinţe şi au fost curăţate 135 de subsoluri. În anul curent, au fost instalate 50 de containere noi de gunoi, iar altele 47 au fost reparate. 

În acelaşi timp, angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi au lichidat deja 6 gunoişti neautorizate, au greblat peste 13 hectare de gazon în parcuri şi scuaruri şi au salubrizat o suprafaţă de peste 6 hectare de teren adiacent bazinelor acvatice. 

Pe parcursul săptămânii curente sunt planificate lucrări de salubrizare în parcurile din oraş, inclusiv Pădurea-parc „Râşcani", Parcul „Valea Morilor", Pădurea-parc „Calea Orheiului", Parcul „Valea Trandafirilor", Pădurea-parc „Munceşti" şi „Parcul „La Izvor". 

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a solicitat preturilor de sector şi serviciilor municipale de profil să intensifice lucrările de salubrizare, pentru a asigura cuăţenia pe străzi şi teritoriile adiacente, în interiorul cartierelor, în parcuri şi teritoriile libere nevalorificate, precum şi lichidarea gunoiştilor neautorizate. Edilul capitalei s-a pronunţat pentru implicarea unui număr cât mai mare de persoane la acţiunile de salubrizare, inclusiv revederea programului şi orarului de activitate al serviciilor, pentru a reuşi în termenii stabiliţi îndeplinirea volumului de lucrări prevăzut şi a acoperi toate zonele municipiului.  

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău