Doi avocați, trimiși în judecată. Au pretins 8000 de euro de la un inculpat

Procurorii anticorupție au expediat spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința a doi avocați, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în complicitate.

În cadrul urmăririi penale, a fost stabilit că învinuiții, activând în calitate de avocați, au pretins și primit, de la inculpatul pe un dosar de organizare a migrației ilegale, suma de 8000 de euro.

În schimbul banilor, avocații pretindeau că au influență asupra judecătorilor din cadrul Curții Supreme de Justiție și îi vor determina pe aceștia să admită recursul ordinar care urma a fi depus în interesele inculpatului, cu stabilirea unei pedepse neprivative de libertate.

De menționat că, avocații învinuiți își recunosc vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în proporții mari, iar dacă instanța va decide astfel, aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.