Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un avocat din Chișinău,…

VIDEO Un avocat din Chișinău, suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală

Un avocat în vârstă de 62 de ani, domiciliat în Chișinău, este suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost găsite peste 80 de fotografii ale bănuitului cu alte fete, prezervative, jucării sexuale, precum și probe care atestă posibila exploatare a copiilor.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că bănuitul, profitând de poziţia de vulnerabilitate a unei minore de 15 ani, a adăpostit-o în apartamentul său, întreținând cu ea sistematic relații sexuale, iar pentru aceste servicii minora era achitată cu diferite sume bănești. Fata este din raionul Călărași și era căutată de polițiști pentru că părăsea domiciliul des.

Din declarațiile minorei s-a stabilit că, prima dată a întreținut relații sexuale cu bărbatul în toamna anului 2016, fiindu-i achitată suma de 400 de lei. De atunci, adolescenta sistematic părăsea domiciliul pentru a veni în Chișinău.

Avocatul a fost reținut pentru 72 de ore și în acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.