(VIDEO) Circa 300 de copii de la o tabără de odihnă, instruiți cum să se comporte în situații de risc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă „Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rândul copiilor” prin aplicațiile practice și teoretice în mai multe tabere din țară. Astfel, astăzi, 2 august, angajații IGSU au instruit peste 300 de copii cu vârsta între 7-16 ani din cadrul taberei „Miorița” a raionului Orhei.

O atenție deosebită a fost acordată regulilor principale de comportament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenirea cazurilor de înec. Angajații IGSU în comun cu salvamarii din raionul Orhei au organizat aplicații practice în bazinul din tabără și au prezentat copiilor metodele principale de extragere persoanelor în caz de înec.

Totodată, medicii au demonstrat copiilor procedeele de bază de acordare primului ajutor persoanelor înecate.

Specialiștii IGSU au distribuit pliante informative cu recomandări practice pentru a informa minorii despre riscurile posibile în apă. La rândul lor, pompierii i-au îndrumat pe cei mici la capitolul regulilor de apărare împotriva incendiilor, prezentându-le metode de reacționare corectă în caz de incendiu, tehnica, dar și echipamentul din dotare.

Pentru a atrage atenția copiilor, pompierii au desfășurat lecții de viață într-un mod interactiv, prin simularea stingerii unui incendiu și lichidarea focarelor cu ajutorul stingătoarelor. Astfel de aplicații au fost realizate anterior în mai multe tabere de odihnă din Republica Moldova și vor fi organizate în continuare de către IGSU în toate regiunile țării pe parcursul perioadei estivale.

Campania are drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor și prevenirea riscurilor în vacanța de vară.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018 în situații excepționale au avut de suferit 15 copii, iar salvatorii și pompierii au salvat 30 de minori din situații de risc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...