Un nou muzeu inaugurat în statul New York aduce un omagiu comediei americane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Istoria comediei americane are de la 1 august un nou muzeu care a fost inaugurat miercuri în localitatea newyorkeză Jamestown, loc de naștere al celebrei actrițe Lucille Ball, relatează EFE.

The National Comedy Center trece în revistă cele mai importante stiluri ale comediei şi aduce un tribut celor mai reputaţi comedianţi ai ţării, de la figuri istorice precum Charlie Chaplin şi până la vedete actuale de stand-up ca Dave Chappelle.

Muzeul, a cărui construcţie a început în 2015 cu un buget de 50 de milioane de dolari, cuprinde arhivele personale ale fraţilor Marx, Jerry Lewis, Joan Rivers sau Jerry Seinfeld, printre alţii.

Pe de altă parte, include un sistem interactiv pentru a personaliza vizitele fiecărei persoane încercând să-i conştientizeze pe vizitatori asupra impactului pe care îl are umorul asupra societăţii, potrivit responsabililor săi.

Jamestown (în vestul statului New York) este oraşul în care s-a născut Lucille Ball, una dintre figurile legendare ale comediei americane şi care a murit în 1989.

Lucile Ball a devenit cunoscută în anii 50 şi 60 prin sit-comuri ca „I Love Lucy” şi a câştigat patru premii Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie.

Inaugurarea muzeului coincide cu festivalul anual de comedie care poartă numele regretatei actriţe şi care reuneşte la Jamestown vedete precum Amy Schumer, Lily Tomlin sau Dan Aykroyd.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...