/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Voronin susține că Greceanîi a luat un credit de peste 40 de milioane de lei de la BEM pe care nu l-a întors

missing
02 august 2018, ora 13:22

„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”. Ex-preşedintele ţării a precizat că „miliardul nu l-au furat nici românii, nici ucrainenii, îi furat de moldoveni”.

„Atât timp cât rămâne această guvernare, de ce ei vor să se menţină cu orice preţ la guvernare, nu o să afle nimeni despre miliard”, a continuat comunistul. El s-a arătat surprins că Guvernul a apelat la compania americană Kroll pentru a identifica autorii fraudei bancare, dar şi destinaţia banilor.

„Avem CNA, o sumedenie de procurori care pot să investigheze şi noi am găsit o organizaţie tocmai în America, Kroll. Cine e Kroll? Iată noi aşteptăm toţi să vină Kroll să găsească banii, dar ăştia ce fac? pentru ce primesc salarii? De ce nu caută miliardul? Înseamnă că nu au acest scop, nu e pusă sarcina să găsească miliardul”, a spus Voronin.

Ziarul Naţional a publicat în 2015 o investigaţie în care se scria că Fabrica de Vin din Cojuşna, în consiliul de directori al căreia se afla soţul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro şi 500 de mii de dolari.

În 2010, fabrica a intrat în faliment. Iar un an mai târziu, în 2011, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Firma „Alsvit-print” oficial era fondată de o companie off-shore, „Handows Trading”. Există însă documente oficiale care demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram