Linkuri accesibilitate

P.Poroșenko vrea aducerea Rusiei în instanță pentru daunele cauzate de separatiștii sprijiniți de Moscova în Donbass și de anexarea ilegală a Crimeii


Președintele Ucrainei Petro Poroșenko
Președintele Ucrainei Petro Poroșenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a propus crearea unei structuri care să se ocupe de aducerea în fața justiției a Rusiei pentru daunele cauzate de separatiștii sprijiniți de Moscova în Donbass și de anexarea ilegală a Crimeii acum 4 ani. Într-o postare pe Facebook, Poroșenko deplânge pierderile de vieți omenești, suferințele zilnice ale oamenilor, distrugerea infrastructurii, a întreprinderilor și a „potențialului economic al Donbass-ului si Crimeii”.

Poroșenko a cerut guvernului său să accelereze formalitățile pentru înființarea unei astfel de structuri care să colaboreze cu agențiile existente. Uniunea Europeană și Statele Unite au impus sancțiuni economice Moscovei pentru politica față de Ucraina, sancțiuni care sunt încă în funcție. Peste 10.300 de oameni au fost ucise, și alte sute de mii au fost dislocați intern și extern din 2014 până acum în războiului din estul Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri că ar fi implicată militar și politic în Ucraina.

XS
SM
MD
LG