Flacăra Olimpică a Jocurilor Olimpice de Tineret a ajuns în capitala Argentinei. Ce traseu urmează să parcurgă

stire1998_mare_1
Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Flacara Olimpica a Jocurilor Olimpice de Tineret a fost primita oficial în capitala Argentinei în cadrul unei ceremonii organizate de Comitetul de organizare la Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret. Turneul va avea loc la Buenos Aires, în perioada 6-18 octombrie 2018.

Flacara aprinsa pe Stadionul Panathenaiko din Atena, în Grecia, a în capitala Argentinei, scrie cosr.ro.

Torta a fost adusă de o ștafetă Olimpica, primul purtător al Flăcării Olimpice pe pământ sud-american fiind ciclistul Juan Curuchet, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. El a predat torța canotoarei Sol Ordas, o tânără speranța olimpică, după care Flacăra a fost purtată de navigatorul Dante Cittadini, un alt concurent la JOT Buenos Aires 2018. Ștafeta Olimpica a ajuns apoi la  Sebastián Crismanich, campionul olimpic la taekwondo de la Londra 2012, de la care Torța a fost preluată de Victoria Saputo, tânăra campioană la box la Jocurile Pan Americane. Teresa Romairone, cea care ii va fi partenera  lui Cittadini în competiția nautică Nacra 15, din cadrul JOT Buenos Aires 2018, a aprins Flacăra Olimpică în Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret.

De la Centrul acvatic din Parcul Olimpic pentru Tineret, Flacara Olimpica își va începe călătaoria de 14 000 de kilometri prin cinci regiuni din Argentina – Nord-Vest, Nord-Est, Cuyo, Pampa și Patagonia, urmînd a se opri în zone și localitati de referinta din țara gazda.

Torta Olimpica va ajunge din nou în Buenos Aires pe data de 6 octombrie când în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a JOT , Flacara Olimpica a competitiei va fi aprinsa în Zona Obeliscului din capitala Argentinei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente