06:47:40 20.04.2024
Stiri

FOTO // Calitatea lucrărilor de asfaltare a bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi va fi TESTATĂ, iar antreprenorul ar putea remedia neajunsurile din cont propriu

Social 01.08.2018 15:00 Vizualizări1222 Autor: Ziarul National
FOTO // Calitatea lucrărilor de asfaltare a bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi va fi TESTATĂ, iar antreprenorul ar putea remedia neajunsurile din cont propriu


Primăria municipiului Chișinău a cerut testarea calității asfaltului folosit la reabilitarea bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi, iar în cazul în care vor fi descoperite nereguli, atunci antreprenorul va fi nevoit să înlăture toate neajunsurile din cont propriu.

Administrația municipală susține că această decizie a fost luată după ce au apărut unele „neconformități” pe anumite porțiuni de drum ale celor două bulevarde renovate în anul 2017.

Pentru evaluarea calității materialul asfaltic folosit, experții din cadrul Laboratorului de încercări a ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” au prelevat 36 de mostre pentru a fi supuse testelor.

Testele de laborator vor dura circa două săptămâni și vor stabili cauzele exacte ale deficiențelor în procesul de executare a lucrărilor, dar și vor oferi soluțiile pentru remediere. „Din acest motiv, perioada de garanție a celor două străzi a fost extinsă până la finele lunii noiembrie, perioada în care antreprenorul general al proiectului, SC „Delta ACM-93” din România va remedia toate neajunsurile din cont propriu. Supervizarea lucrărilor de remediere va fi asigurată de Compania EGIS International”, precizează Primăria Chișinău.

Lucrările de reabilitare pe cele două bulevarde, dar și pe str. V. Alecsandri au fost realizate în cadrul Proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", implementat de Primăria municipiului Chişinău, cu suportul financiar din partea BERD, Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md