O gospodărie din Cahul, inundată de ploile de ieri. Culturi agricole distruse la nord și centru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale din ziua de 31 iulie. Conform datelor operative, în urma precipitațiilor abundente în satul Vadul lui Isac, raionul Cahul, salvatorii au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pompare a apei dintr-o gospodărie particulară, ulterior fiind construit un dig pentru protecția acestei gospodării de apele acumulate.

Totodată, în raionul Cahul au fost efectuate lucrări de deblocare a unui traseu blocat de nămol și pietriș. Astfel, se raportează că în satul Cobani a raionul Glodeni ploaia a deteriorat circa 9,2 km de drum local. Mai mult, ploile torențiale au distrus mai multe hectare de culturi agricole în mai multe regiuni: raionul Ocnița, satul Vălcineț – 14 ha de livezi; raionul Călărași, satul Horodiște – 27 ha de livezi și 18 ha de vii.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în satul Romînești a raionului Strășeni de rafale de vânt puternic au fost smulse și deteriorate circa 15 foi de ardezie de pe un bloc locativ cu 5 nivele.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...