‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAlbinele robot vor ajuta albinele lucrătoare

Albinele robot vor ajuta albinele lucrătoare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cercetătorii europeni lucrează asupra creării roboţilor asemănători cu albinele. Aceştia vor lucra alături de albinele adevărate şi le vor ajuta în situaţii excepţionale. Insectele sunt sensibile la schimbările de mediu și sunt foarte vulnerabile la efectele directe și indirecte ale erbicidelor și pesticidelor, iar roboţii ar contribui la bunăstarea lor.

FOTO: businessinsider.com

Albinele au un rol important în ecosistem, susțin biodiversitatea, stimulează reproducerea diferitor plante, care au un rol important în piramida alimentară. Oamenii de ştiinţă au studiat comportamentul albinelor, pentru a le ajuta să supravieţuiască în mediul poluat, iar soluţia pe care au găsit-o, sunt aceşti roboţi.

Roboţii albine pot crea mini roiuri, iar comportamentul lor este atât de natural, încât albinele adevărate nu îi vor deosebi de semenii lor. Aceştia vor indica albinelor locul unde este hrană, iar camerele mici de care dispun vor filma tot ce se întâmplă în roi. Datele colectate de roboţi vor contribui la crearea metodelor de protecţie a albinelor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›