Chiril Gaburici: „Mă bucur să spun „Welcome to Moldova” companiei S2Global”

Mecanismele de modernizare, digitalizare și optimizare a controalelor în punctele de trecere a frontierei au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și vicepreședintele companiei S2Global, Marc Morelli, în cadrul unei întrevederi.

La discuții a participat și ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit.

„Mă bucur să spun „Welcome to Moldova” companiei S2 Global, cu care am stabilit relații de colaborare în cadrul vizitei din SUA, Washington D.C. Susținem venirea în Republica Moldova a investitorilor străini și îi asigurăm de suportul necesar din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii”, a spus Chiril Gaburici.

Ministrul a reiterat că atragerea investițiilor străine și crearea unui mediu de afaceri atractiv este o prioritate a Ministerului.

În cadrul ședinței, reprezentanții companiei, specializată în furnizarea de tehnologii pentru inspecția vehiculelor și a bagajelor în vamă, au informat că dispun de soluții IT ce permit depistarea la hotar a mărfurilor interzise, cum ar fi armele și stupefiantele, dar și contracararea contrabandei cu țigări.

Potrivit lor, odată cu implementarea soluțiilor ce permit sporirea securității la frontieră, se va reduce cu 90% timpul necesar procedurilor de verificare a pasagerilor și bagajelor.

De asemenea, se va consolida securitatea la frontieră și vor fi create noi locuri de muncă. Totodată, Republica Moldova va deveni un partener atractiv și competitiv pentru mediul de afaceri, în special pentru investitorii străini.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.