/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția Băncii Naționale a Moldovei la afirmațiile avocaților lui Ilan Șor

missing
31 iulie 2018, ora 18:05

BNM spune că după frauda bancară ce a dus la falimentarea celor trei bănci: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A., a pornit un șir de reforme, inclusiv prin adoptarea unor legi noi, cu scopul de a întări sectorul bancar în beneficiul cetățenilor.

„BNM precizează că în cursul investigației efectuate de consorțiul internațional Kroll și Steptoe & Johnson a oferit acestuia, dar și organelor de anchetă din Republica Moldova, toate informațiile de care a dispus cu privire la frauda bancară. Toate actele primite de la Kroll și Steptoe & Johnson au fost transmise Procuraturii Anticorupție. Compania Kroll și-a fundamentat concluziile pe baza dovezilor documentare, factuale și independente obținute din documentația furnizată de BNM, băncile în proces de lichidare și autoritățile de reglementare din străinătate”, se spune în comunicatul instituției.

În același comunicat, BNM spune că în baza constatărilor proprii rezultate din activitatea de supraveghere, BNM a stabilit fapte care au constituit încălcări ale disciplinei bancare și a aplicat măsurile și sancțiunile prevăzute de legea bancară. Lichidatorii desemnați de Banca Natională au formulat acțiuni în justiție și la sesizarea acestora au fost intentate multiple cauze penale.

BNM a luat masuri sporite menite sa prevină pe viitor repetarea unor situații similare celei din 2014 din sectorul bancar moldovenesc.

Amintim că, avocații lui Ilan Șor au pus sub semnul întrebării veridicitatea rapoartelor „Kroll 1” și „Kroll 2”. În opinia apărătorilor, rapoartele nu conțin decât afirmații neîntemeiate și nu merită recunoașterea pe care au obținut-o în Moldova. În acest context avocații au solicitat să fie luat în considerare raportul realizat de dânșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram