Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Curtea Constituțională a Georgiei a…

Curtea Constituțională a Georgiei a decis legalizarea consumului de marijuana

Utilizarea marijuanei în Georgia a fost legalizată de Curtea Constituțională pe 30 iunie, în urma unei decizii luate după trei luni de așteptare, scrie jam-news.net, precizând că astfel, instanța a satisfăcut cererea liderilor partidului politic „Girchi“, Zurab Japaridze și Vakhtang Megrelishvili, care de mai mulți ani insistă asupra legalizării marijuanei și a liberalizării politicii consumului de droguri.

Potrivit deciziei Curții, utilizarea de marijuana va fi pedepsită doar dacă reprezintă o amenințare pentru terțele părți, în special dacă afectează instituțiile de învățământ, transporturile, locurile publice aglomerate.

În același timp, pedeapsa penală pentru cultivarea și răspândirea marijuanei este încă valabilă.

După cum a declarat liderul partidului „Girchi”, Zurab Japaridze, după anunțarea deciziei instanței, „a fost o luptă nu pentru marijuana, ci pentru libertate”.

Anul trecut, Curtea Constituțională a Georgiei a decriminalizat folosirea marijuanei, lăsând în calitate de pedeapsă doar amenzile administrative. Cu toate acestea, activiștii au intentat un proces nou, solicitând anularea responsabilității administrative.