Atacantul moldovean, Virgiliu Postolachi, dorit de Federația Română de Fotbal după golul victoriei în poarta echipei Atletico Madrid

2384324-49585250-2560-1440
Foto: Eurosport

Virgiliu Postolachi este dorit de Federația Românească de fotbal în lotul selecționate sale de juniori. Tânărul atacant moldovean a semnat un contractul pentru o perioadă de 3 ani cu echipa Paris Saint Germain.

Atacantul moldovean de 18 ani a revenit în atenţia Federaţiei Române de Fotbal, care face tot posibilul pentru a-l naturaliza pe cel care a fost desemnat de L’Equipe cel mai bun jucător al meciului PSG-Atletico Madrid câștigat de echipa franceză, după reușita lui Postolachi din minutul 92, scrie digisport.ro.

DjW8xpdW0AAxs5R

„Pe Virgil Postolachi îl monitorizăm din luna septembrie a anului trecut. Geolgău l-a tot urmărit la echipa a doua a PSG, ştim de el de mult timp. Problema este cu obţinerea cetăţeniei, noi încercăm să facem tot ce ţine de noi să-i obţinem cetăţenia română acestui băiat. Sunt implicaţi de multă vreme toţi factorii care se pricep la treaba asta şi sperăm ca toamna asta să reuşim să punem la punct toate lucrurile. El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România şi acesta este cel mai bun lucru. Bunicii lui au fost certăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română”, a spus Mihai Stoichiţă ( antrenor și președinte al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal).

La vârsta de 18 ani, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o „dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgili a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în „Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente