07:14:25 19.04.2024
Stiri

Președintele R. Moldova le-a explicat rușilor de ce Chișinăul are nevoie de un gazoduct comun cu România: Ca să evite Ucraina, dar să primească gaze tot din Rusia

Politică 31.07.2018 13:32 Vizualizări2918 Autor: Ziarul National
Președintele R. Moldova le-a explicat rușilor de ce Chișinăul are nevoie de un gazoduct comun cu România: Ca să evite Ucraina, dar să primească gaze tot din Rusia


R. Moldova este interesată în a-și diversifica sursele și rutele de aprovizionare cu gaze, pentru a-și asigura securitatea energetică, de aceea construiește în prezent gazoductul Iași-Chișinău.

Declarația îi aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută în fața jurnaliștilor de la Volgodonsk, Federația Rusă, acolo unde șeful statului a participat la inaugurarea monumentului lui Petru I şi al lui Dimitrie Cantemir.

Dodon a spus însă că prin gazoductul Iași-Chișinău vor curge tot gaze rusești.

„Desigur, pentru Moldova este important să primească neîntrerupt resurse energetice. Eu țin minte începutul anului 2009, când eram vicepremier al R. Moldova și a fost blocat tranzitul de gaze din Ucraina. A fost o problemă foarte serioasă pentru R. Moldova și trebuia să calculăm în fiecare zi pentru ca gazele naturale să ajungă în fiecare sat din R. Moldova. De aceea, dacă se ivește ocazia să primim gaz rusesc prin alte rute de alternativă, desigur pentru noi este interesant. Noi acum investim și construim gazoductul Iași-Chișinău care ne va oferi posibilitatea să avem riscuri mai puține, dacă ținem cont de stuația care are loc în statele de tranzit al gazelor”, a declarat Dodon, citat de ria.ru.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău au anunțat că lucrările de extindere a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău vor demara la sfârșitul lunii august curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md