Zeci de angajaţi ai Căii Ferate din Moldova au uitat pentru o zi de întârzierile salariale şi s-au bucurat de sărbătoare. Este vorba despre cei care au fost invitaţi la Palatul Feroviarilor, unde pentru ei a fost organizat un concert grandios. Tradiţia e sfântă, iar lipsa banilor nu trebuie să ne oprească să sărbătorim, spun unii aceştia. 

La concertul organizat cu ocazia Zilei Feroviarului, marcată anual în prima duminică din luna august, au cântat Ion Suruceanu, Nely Ciobanu, Aliona Moon, Angela Roşcovan, Saveliu Cojocaru şi corul de bărbaţi Bravisimo. Pe scenă au evoluat şi Ansamblul de dansuri Busuioc, Ansamblul Esmeralda şi Ansamblul de copii Doremi. Reprezentanţii întreprinderii de stat au declarat că sărbătoarea i-a costat doar 50 de mii de lei.

Amintim că angajaţii acestei instituţii sunt remuneraţi cu întârziere de mai bine de jumătate de an, timp în care au protestat de mai multe ori. La începutul lunii iunie, zeci de muncitori au blocat un tronson de cale ferată de pe teritoriul Gării din Chişinău, iar recent 50 de angajaţi ai Depoului de locomotive din Chişinău au intrat pentru o zi în grevă. Astăzi toţi feroviarii au avut zi liberă, astfel încât, muncitorii care anterior au protestat faţă de întârzierile salariale nu au fost de găsit pentru a spune ce cred despre festivitatea organizată de conducere. Cert este că cei care au participat la eveniment au uitat de necazuri.