16:02:02 24.04.2024
Stiri

REȚETE vindecătoare cu apă pe care trebuie să le cunoști!

Știri 30.07.2018 18:20 Vizualizări11546 Autor: Ziarul National


REȚETE vindecătoare cu apă pe care trebuie să le cunoști! sursa: google.ro

Un pahar cu apă este cea mai plăcută și sănătoasă surpriză pentru organismul nostru, având în vedere faptul că, în ultima vreme, oamenii s-au obișnuit să consume tot felul de băuturi, mai puțin apă curată.

Pe lângă hidratarea obișnuită a organismului nostru, un pahar cu apă simplă poate deveni mult mai puternic atunci când îi adăugăm câteva ingrediente cu proprietăți terapeutice.

Va propunem câteva rețete de băuturi delicioase și vindecătoare, care îmbunătățesc digestia și ne curăță corpul de toxine.

Pentru prepararea acestora, se folosește apă pură, la temperatura camerei (20 grade Celsius) sau ușor călduță. Este important să nu le îndulciți sau dacă o faceți, să adăugați puțină miere.

1. Apă cu scorțișoară

Adăugați o bucățică de băț de scorțișoară în 250-300 ml apă și lăsați-l la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizată. Apa cu scorțișoară este un remediu excelent iarna, pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Consumul regulat de apă cu scorțișoară face adevărate minuni în ceea ce privește metabolismul și arderea grăsimilor din corp. Se pot adaugă și câteva picături de oțet de mere care ne protejează inima și ochii.

2. Apă cu ghimbir

Oamenii au folosit ghimbir încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecțiuni digestive: stare de vomă, crampe stomacale, balonare și indigestie.

Ghimbirul accelerează circulația sângelui, are proprietăți antiinflamatoare și antivirale puternice.

Adăugați câteva felii de rădăcină de ghimbir în 250-300 ml apă și lăsați-le la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit. Beți lichidul, apoi consumați și feliuțele de ghimbir.

Această băutură se poate servi dimineața cu o felie de lămâie sau seara, după o zi obositoare.

3. Apă cu cuișoare

Cuișoarele au proprietăți antiseptice foarte puternice, de aceea poate fi o excelentă apă de gură.

Apa cu cuișoare ajută, de asemenea, la eliminarea paraziților și tratarea indigestiilor. Adăugați 5-10 cuișoare în 250-300 ml apă călduță și lăsați la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când acestea își eliberează aromele.

4. Apă cu mentă

Terapeuții ne sfătuiesc să avem mereu în casă mentă verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădină sau în ghiveci, pe timpul iernii.

Mentă este un leac de încredere pentru durerile de stomac. Apa cu mentă stimulează glandele salivare și organismul să digere mai bine alimentele, în plus împrospătează respirația și energizează corpul.

Menta ucide de asemenea bacteriile și virusurile, un atu important în sezonul rece.

Puneți două linguri frunze de mentă proaspătă în 250-300 ml apă călduță și lăsați la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când aceasta își eliberează aromele.

5. Apă cu rozmarin

Apa cu rozmarin are un gust minunat, dar este și o băutură excelentă pentru stimularea imunități, circulației sângelui și reducerea inflamațiilor.

Rozmarinul are, de asemenea, efecte de reducere a colesterolului.

Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-un recipient de sticlă, cu 250-300 ml apă călduță și se lasă la macerat, acoperit, câteva ore.

Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie.

6. Apă cu lavandă și lămâie

Apă cu lavandă și lămâie este un cocktail perfect de seară, după o zi lungă.

Simpla aromă plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniștitor. Se pun o jumătate ceașcă de lavandă și o lămâie feliată într-o carafă cu apă (aproximativ 750 ml -1000 ml) și se păstrează la frigider câteva ore înainte de a fi consumată.

7. Apă cu lămâie

Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunității și neutralizarea radicalilor liberi. Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul, stimulează digestia alimentelor. Încălziți un pahar cu apă (maxim 40 grade) și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Beți acest lichid în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

8. Apă cu castravete

Adăugați câteva felii de castravete în 250-300 ml apă călduță și lăsați la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, pentru a obține o apă vitaminizantă, profund hidratantă și detoxifiantă.

Castraveții conțin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care hidratează optim corpul.

Consumați apoi și feliile de castravete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și antioxidanți.

Acestea sunt doar câteva sugestii, puteți adaugă orice plante sau condimente, în orice combinație doriți și alegeți să vă bucure papilele gustative, în așa fel încât să vă bucurați de băuturi delicioase, naturale, cu proprietăți vindecătoare.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md