Maia Sandu: Ghimpu nu a vrut să aibă o întâlnire cu mine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a refuzat să aibă o întâlnire cu candidatul inițial al Partidului Liberal Democrat la funcția de premier, Maia Sandu.

Declarații în acest sens a făcut chiar fostul ministru al Educației, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV. Potrivit acesteia, înaintarea sa la funcția de premier s-a transformat într-o adevărată „telenovelă”.

Maia Sandu susține că PLDM-ul i-a propus să fie candidat la funcția de premier, iar ea a acceptat, însă și-a dorit să primească anumite asigurări în unele privințe și de la PL și PD.

„Mi s-a spus că cei din PL nu vor să se întâlnească cu mine. Apoi și cei din PD au zis că nu e corect să aibă loc o întâlnire cu mine. Au urmat trei zile din care reiese că eu i-am hărțuit cu solicitarea de a ne întâlni. Cred că ei nu au avut curajul de a spune nu solicitărilor mele, în condițiile în care acestea erau susținute de către societate și ar fi existat anumite presiuni”, a declarat Maia Sandu.

Ea a menționat că și-a dorit schimbarea conducerii Băncii Naționale, dar și a procurorului general.

„Eu mi-aș fi dorit să aducem un procuror din România, care a participat la reformele din sistemul din România. Aș fi acceptat ca aceste lucruri să se fi schimbat un pic mai târziu, dacă aceste partide m-ar fi condins de acest lucru”, a mai spus Maia Sandu, precizând că și-a dorit să facă „o revoluție în sistem”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...