Ministrul Chiril Gaburici a chemat la raport conducerea Căii Ferate din Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi în ședință conducerea Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, pentru a stabili dacă au fost îndeplinite indicațiile date la ședința de luna trecută.

Conducerea CFM a prezentat raportul acțiunilor întreprinse pentru majorarea volumelor de încasări, măsurile de optimizare și eficientizare a activității CFM, planul de investiții, acțiunile privind modernizarea infrastructurii feroviare, precum și planul de reducere a datoriilor istorice.

„De la ultimul raport pe care l-ați prezentat, se văd îmbunătățiri în activitatea CFM. În același timp, problemele căii ferate sunt la fel de stringente. Vă rog să vă implicați mai mult, să identificați soluții alternative la dificultățile pe care le întâmpinați, astfel încât să reușim să modernizăm transportul feroviar, să-l facem competitiv și atractiv atât pentru pasageri, cât și pentru agenții economici. Totodată, cer să veniți cu soluții concrete pentru a acoperi restanțele salariale”, a menționat Chiril Gaburici.

De asemenea, în cadrul ședinței, au fost discutate mecanismele de acoperire a datoriilor salariale, precum și majorarea salariilor angajaților CFM.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a solicitat conducerii CFM să elaboreze planul mediu de investiții, planul mediu de încasări și planul mediu de cheltuieli, ceea ce va ajuta întreprinderea să-și planifice eficient activitatea și să stabilească principalele obiective de dezvoltare.

Chiril Gaburici a reiterat că una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii este eficientizarea activității Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, iar acest lucru trebuie să se întâmple în cel mai scurt timp.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.