21:48:16 23.04.2024
Stiri

Două asociații SALUTĂ adoptarea legilor privind stimularea fiscală, reducerea fiscalității și declararea capitalurilor personale și-i cer președintelui Igor Dodon să le PROMULGE cât mai rapid

Economie 30.07.2018 18:00 Vizualizări1329 Autor: Ziarul National
Două asociații SALUTĂ adoptarea legilor privind stimularea fiscală, reducerea fiscalității și declararea capitalurilor personale și-i cer președintelui Igor Dodon să le PROMULGE cât mai rapid


Asociația Transportatorilor Auto de Pasageri și Bagaje în regim de Taxi (ATAT) și Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement salută adoptarea de către Parlament a legilor privind stimularea fiscală, reducerea fiscalității și declararea voluntară a capitalurilor personale.

„Membrii asociației noastre, dar și întreg businessul din Moldova așteptau asemenea măsuri de relaxare fiscală, care să ajute la derularea activității atât în beneficiul clienților noștri, prin servicii de calitate oferite, cât și în beneficiul celor care derulează afaceri în acest domeniu de activitate. Prin aceste legi sunt prevăzute măsuri de sprijin importante pentru domeniul taximetriei, precum posibilitatea ca firmele să poată deduce 100% din cheltuielile cu repararea mașinilor sau cele două regimuri de impozitare: regimul special (pentru venituri salariale de până la 10 000 lei pe lună): impozit fix lunar de 500 de lei, asigurare medicală la nivelul de 1/12 din prima obligatorie de asistență medicală (338 lei în 2018), contribuții sociale la nivelul de 1/12 din contribuția socială minimă (702 lei în 2018), dar și păstrarea regimului standard, care este astăzi în vigoare”, se arată în declarația ATAT.

De asemenea, Asociația respectivă este de acord și cu înăsprirea sancțiunilor pentru derularea activității de taximetrie fără licență, care prevăd că pasagerul poate să nu plătească pentru călătoria în taxi în cazul în care nu va fi eliberat bonul de casă. „Astfel de sancțiuni sunt binevenite pentru a stopa anumite abuzuri ori atitudinea necorespunzătoare a unor firme sau persoane care practicau taximetria în mod clandestin. Ne dorim ca aceste legi favorabile pentru mediul de afaceri să fie promulgate în cel mai scurt timp pentru ca ele să poată intra în vigoare, să poată fi aplicate și astfel să dezvoltăm împreună economia R. Moldova”, afirmă președintele АТАТ, Constantin Condrea.

Și reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR) susțin că își exprimă suportul pentru legile care au fost criticate de unii experți și partidele de opoziție din R. Moldova.

„În ceea ce privește domeniul nostru de activitate, salutăm noile măsuri care prevăd, de exemplu, introducerea cotei reduse de TVA în domeniul HoReCa, posibilitatea ca întreprinzătorul să poată opta pentru un regim fiscal standard și unul special. Acestea sunt măsuri care, pentru companiile care activează în sfera de alimentare publică și prestări servicii, reprezintă o adevărată reformă și ne încurajează să ne dezvoltăm în beneficiul consumatorului, dar și al creării noilor locuri de muncă”, susține președintele MĂR, Aneta Zasavițchi.

Aceasta a mai adăugat că „astfel de decizii importante sunt întotdeauna binevenite”. „Ian noi vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea Moldovei și ne exprimăm speranța că vor fi promulgate și vor intra în vigoare în cel mai scurt timp”, a conchis Zasavițchi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md