‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 martie, 2024
18.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. Cea mai mare fermă eco din lume unde se cresc roşii cu apă...

FOTO. Cea mai mare fermă eco din lume unde se cresc roşii cu apă de mare şi lumină solară

‹ adv ›
‹ adv ›

În sudul Australiei operează cea mai mare fermă agricolă, Sundrop. Ferma produce roșiile într-o manieră ecologică. În cadrul acesteia nu se aplică protecția chimică și nici nu se utilizează motorină. Ferma este asigurată cu energie datorită unei stații uriașe de centrale solare, iar roşiile sunt udate cu apă de mare desalinizată. În serele economice sunt cultivate aproximativ 15 milioane de kilograme de roșii.

FOTO: ru.agroday.com.ua

Ferma Sundrop ocupă 65 de hectare, aceasta fiind construită în conformitate cu tehnologia daneză. Energia solară, pe care funcționează echipamentul, este concentrată într-un turn de 127 metri, iar 23 de mii de heliostați reglează poziția unui număr mare de baterii solare. Acest sistem economisește 2 milioane de tone de motorină pe an. Iar pentru udarea plantelor sunt desalinizați în fiecare an 450 de mii de metri cubi de apă de mare, acest volum este aproximativ egal cu volumul a 180 de piscine olimpice.

FOTO: www.springwise.com

Compania are doar 200 de angajați, iar costul fermei este estimat la 205 milioane de dolari şi şi-a început activitatea în anul 2016. Tomatele sunt cultivate cu ajutorul sistemului hidroponic, aceasta este singura posibilitate de a obține o recoltă în deșertul australian. United Sun Systems a mai inventat şi o nouă baterie care transformă căldura solară în electricitate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii