‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriÎn regiunea Kursk a fost lansat un proiect de producere a spirulinei

În regiunea Kursk a fost lansat un proiect de producere a spirulinei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În regiunea Kursk, a fost lansată a doua etapă a întreprinderii de producere a spirulinei. Cu alte cuvinte, a început cultivarea artificială a algelor unicelulare albastre-verzi din familia cianobacteriilor.

Spirulina conține o gamă largă de substanțe nutritive valoroase. Aproximativ 70% constă din proteine ușor digerabile, ceea ce o face să fie o sursă vegetariană unică de proteine de înaltă calitate. Întreprinderea a fost înfiinţată în regiunea Solovin de Mihail Lyamin, profesor la Universitatea de Stat din Moscova. Asemenea fabrică nu mai există în întreaga țară.

FOTO: sportizdorovie.ru

„Spirulina este o microalga unicelulară, care este fundamentală pentru viața de pe pământ. În natură spirulina a rămas numai în două lacuri: Lacul Ciad din Africa Centrală și Tokskoko din Mexic. Cresc algele luate din Lacul Chad. Întregul proces tehnologic l-am început de la zero”, spune Mihail Lyamin.

Într-o zonă de 500 de metri pătrați, există piscine cu spirulină. Acolo se pregăteste o soluție minerală specială pentru alimentarea algelor, iar pentru a crea un regim confortabil de temperatură, rezervoarele sunt iluminate cu lămpi speciale.

FOTO: agro-stiri.info

După recoltare, spirulina este uscată și pulberea obținută poate fi consumată ca aditiv alimentar. În țările în care producția de alge este dezvoltată din aceasta sunt produse medicamente și cosmetică. În plus, spirulina este folosită pentru hrană. Profesorul Lyamin și familia sa au verificat mult timp acţiunea benefică a algei asupra organismului. Recent, datorită eforturilor acestuia, Spirulina a început să fie adăugată în mâncare studenților uneia dintre școli. Rezultatele prezentate s-au dovedit a fi impresionante, progresul elevilor a crescut de aproape două ori, copiii au încetat să mai fie bolnavi, iar activitatea creierului lor a devenit mai bună.

FOTO: otzyvov.net

Chiar și un om obişnuit poate simți beneficiile acestui supliment, iar folosirea spirulinei alături de alimente, va aproviziona organismul cu substanțe necesare pentru susținerea sistemului imunitar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›