(VIDEO) Protestatarii din fața casei lui Plahotniuc, scoși cu forța de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestatarii care au creat un „Orășel al libertății” în fața casei oligarhului Vladimir Plahotniuc, acolo unde protestează de mai multe zile, au fost scoși cu forța de către poliție, iar corturile instalate de către manifestanți au fost demontate.

S-a întâmplat vineri seară, după o decizie a Curții de Apel, care la solicitarea primarului general Dorin Chirtoacă a decis demontarea „Orășelului libertății”.

Protestatarii au refuzat însă să se conformeze, întrucât aceștia nu încălcau cu nimic ordinea publică și nici nu deranjau traficul rutier din zonă. Chiar și așa, după câteva minute, polițiștii au descins în forță în rândurile protestatarilor și au demontat corturile instalate.

Grigore Petrenco, unul dintre liderii protestatarilor a fost luat „pe sus” de forțele de ordine, fiind târât până la o mașină a poliției, în timp ce manifestanții scandau „Rușine!” și „Jos tarife noi, Plaha la gunoi!”.

Protestatarii susțin că poliția a acționat ilegal, întrucât ei mai avea dreptul de a depune recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Manifestanții au ales să protesteze în fața casei lui Plahotniuc întrucât îl consideră pe acesta drept principal vinovat pentru situația din țară, care a dus inclusiv la creșterea tarifelor la energia electrică și gaze naturale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...