Au trecut luni bune de când Anatol Dumitraş nu a mai fost văzut pe scena de acasă, iar zilele acestea JURNAL de Chişinău a aflat şi de ce: artistul are probleme grave de sănătate şi are nevoie de susţinerea noastră financiară. La începutul săptămânii, cantautorul a fost internat la o clinică din Bucureşti pentru a fi supus unor investigaţii medicale mai detaliate.

Vestea că Anatol Dumitraş are probleme grave de sănătate i-a şocat pe colegii săi de scenă. Domnia sa ducea un mod de viaţă sănătos, nu fuma şi făcea sport, fiind pasionat de fotbal şi de tenis de masă. Se simţea perfect sănătos şi nu s-a adresat niciodată medicilor. Până acum două săptămâni, când le-a spus colegilor şi prietenilor săi din echipa de fotbal a artiştilor, FCA „Real”, că are ameţeli şi, uneori, dureri de cap. La îndemnul acestora, a mers să-şi facă un set de investigaţii. Însă cum medicii îşi tot dădeau cu presupusul, familia artistului a decis să meargă în România.

„A plecat pentru un diagnostic sigur, a mers şi soţia cu el la Bucureşti, iar peste o săptămână urmează să revină la Chişinău. Este slăbit, iar starea sa de sănătate nu e tocmai bună. Însă îl cunosc pe Anatol de ani buni: e o fire puternică şi ştiu că va lupta ca să se facă bine. Are nevoie şi de susţinere financiară, căci spitalizarea, investigaţiile şi tratamentul costă. Abia peste o săptămână vom afla verdictul medicilor din România”, ne-a declarat Alexandru Vdovicenco.

Artiştii organizează un concert de binefacere