22:45:20 28.03.2024
Stiri

Internet prin voce, invenţie românească. Aplicaţia transformă un apel telefonic în date

Știri 31.07.2015 17:40 Vizualizări2076 Autor: Ziarul National


Internet prin voce, invenţie românească. Aplicaţia transformă un apel telefonic în date

Trei români vor să revoluţioneze modul în care ne conectăm la internet. Au creat un soft care elimină traficul de date prin transmiterea informaţiilor prin intermediul reţelei de voce standard, aşa cum funcţionau vechile modemuri conectate la reţeaua de telefonie. Sistemul pus la punct de cei trei clujeni i-a surprins şi pe specialiştii de la Google pentru că tehnologia elimină o infrastructură costisitoare, iar astfel mai mulţi oameni ar beneficia de acces la internet. Softul care ar putea conecta întreaga lume la internet va fi testat vara aceasta în Asia sau Africa, transmite digi24.ro.

Tehnologia este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Cei trei clujeni şi-au prezentat creaţia anul acesta pe scena unuia dintre cele mai mari evenimente pentru companii noi din IT. În timp ce Google sau Facebook încearcă să ofere acces la internet în ţările sărace cu ajutorul baloanelor sau a dronelor, românii au găsit soluţia perfectă.

Tinerii poartă deja negocieri cu firme de telecom din Asia şi Africa, unde traficul de date este de sub 10%. Sistemul va fi testat timp de o lună pe o mie de utilizatori, iar dacă rezultatele sunt bune, românii îl vor extinde şi în alte ţări.

„Probabil o să-l lansăm în mai multe ţări, dar în mare parte în Africa. Există posibilitatea să lansăm concomitent în Filipine şi India. Dar momentan încercăm să ne concentrăm pe câteva ţări din Africa. Momentan sunt patru miliarde de oameni care nu au acces la date”, susține unul dintre tineri, Vlad Iuhas.

Sistemul ar putea fi benefic nu doar pentru ţările sărace, ci şi în cazul unor dezastre naturale sau epidemii.

Compania tinerilor din Cluj are sediul în San Francisco şi este evaluată la patru milioane de dolari.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md