Poroșenko: Ucraina va ajuta România să ”dezghețe” conflictul transnistrean

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a avut astăzi o întâlnire cu omologul său de la București, Klaus Iohannis, aflat în vizită la Kiev. După întrevedere, liderul ucrainean a declarat că Bucureștiul și Kievul își vor uni forțele pentru rezolvarea conflictului înghețat din Transnistria.

”Noi am ajuns la un consens în privința necesității de a moderniza sistemele de securitate din regiunea Mării Negre. Am acordat atenție deosebită evenimentelor din Republica Moldova, în special regiunii transnistrene, și ne-am înțeles să coordonăm acțiunile noastre în privința Transnistriei pentru a contribui la dezghețarea conflictului și a ajuta Moldova independentă și suverană să-și restabilească integritatea teritorială și să reintegreze regiunea transnistreană în Moldova”, a spus Petro Poroșenko.

Totodată, liderul de la Kiev a anunțat că România va susține acordarea regimului liberalizat de vize pentru Ucraina la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.