11:42:20 19.04.2024
Stiri

NUNTA SECOLULUI // Ce poveste de viață a avut acest CUPLU de mari sportivi!

Monden 29.07.2018 17:30 Vizualizări3465 Autor: Ziarul National


NUNTA SECOLULUI // Ce poveste de viață a avut acest CUPLU de mari sportivi! sursa: click.ro

La mijlocul anilor 80, într-una dintre perioadele sumbre ale comunismului, la Snagov s-a ținut „Nunta secolului”, dintre Mariana Simionescu și Bjorn Borg. O nuntă în tradiție românească, cu car cu boi și zestre.

Mariana Simionescu și Bjorn Borg se cunoșteau din circuit. Făcând parte din elita tenisului mondial, ei se întâlneau la turnee. Iar dacă nu la toate, atunci la cele de Mare Șlem, la care participau cei mai valoroși jucători ai momentului.

Cum s-au apropiat cei doi campioni?

A povestit-o Mariana Simionescu într-un interviu: „Eram la hotel cu mama, la Paris, pe când eram la Roland Garros. Terminasem meciurile şi m-a sunat să ies cu el şi cu Lennart (Bergelin - n.red.), antrenorul lui, să bem ceva. Pentru că era ziua lui. Aşa ne-am cunoscut. De atunci am fost inseparabili până când am divorţat (în 1984 - n.red)”.

Cei doi s-au căsătorit în 1980, în 24 iulie, adică în urmă cu exact 38 de ani. Iar nunta s-a ținut în România, după ceremonia de la Primăria sectorului 1 alaiul deplasându-se la Mănăstirea Căldărușani, iar de acolo la Snagov.

Întrebată de ce s-a optat pentru o nuntă tradițional românească, cu car cu boi, Mariana Simionescu avea să răspundă în același interviu: „Am crezut că aşa ar trebui să fac. Să aducem puţină culoare ţării. Lumea era închisă în România, nu ieşea nicăieri, şi cu ocazia asta speram să se vorbească puţin mai mult despre România şi despre români.

Pentru el (n.r. – Borg) era ceva foarte nou. Adică să vii atunci din Vest în Est... Totul era întunecat pe stradă. Totul era sumbru. Nu îi venea să creadă. Dar aveam foarte buni prieteni în România şi căldura românilor a simţit-o imediat şi s-a adaptat uşor”.



Mariana și Bjorn au fost căsătoriți timp de patru ani, din 1980 până în 1984. Cum suedezul era nu numai un campion, ci și un jucător genial, existența sa era complicată. Tocmai de aceea viața româncei alături de Borg n-a fost deloc simplă.

„Încercam să ne protejăm cum puteam. Mâncam numai în cameră, room service. Ieşeam cât mai puţin. Era singura armă pe care o aveam. Pentru că, atunci când ieşeam din hotel, era totul terminat. La restaurant, în taxi, peste tot ne interpelau, ne vorbeau. De aceea, când aveam ocazia, ne izolam.

O femeie contează foarte mult în viaţa unui bărbat, dar nu trebuie să generalizăm că oricare bărbat care a reuşit a făcut-o datorită unei femei. L-am ajutat foarte mult pe Björn şi el recunoaşte asta, fiindcă făceam aceeaşi meserie. Eram şi eu jucătoare, îl înţelegeam ca jucător. Știam exact ce să fac în momentele de tensiune, cum să vorbesc. Sunt momente de tensiune înainte de meci şi atunci nu trebuie să spui o vorbă mai deplasată decât alta, trebuie să ai grijă ce spui, că asta te deconcentrează”.

După divorțul din 1984, Mariana Simionescu s-a stabilit în Monte Carlo, acolo unde locuiește și astăzi. Chiar dacă nu s-a recăsătorit, a trăit o poveste de dragoste cu pilotul de raliuri-raid Jean Louis Schlesser, cu care are un fiu, Anthony.

Bjorn Borg are și el un fiu, Robin, din relația cu Jannike Bjorling. A mai fost însurat cu cântăreața italiană Loredana Berte (1973-1992) și cu Patricia Ostfeld, cu care are un alt fiu, Leo.

În septembrie 2017, a fost lansat filmul „Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului” în care rolul Marianei Simionescu a fost interpretat de Tuva Novotny.

Mariana Simionescu a vorbit și despre filmul „Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului”.

„Au fost emoţii de nedescris, vizionând viaţa noastră pe marele ecran, cu actori de renume mondial, cu un regizor care are cele mai înalte calităţi de cineast şi umanist, fără să-l uităm pe fiul lui Björn, Leo. Adolescentul l-a jucat în film chiar pe tatăl său. La premiera de la StocKholm a filmului a fost un standing ovation de jumătate de oră, cred. A fost impresionant”, a spus Simionescu despre momentul în care a urmărit la Stockholm premiera filmului.

Actorii care-i întruchipează în film pe Borg și Mariana Simionescu

Mariana Simionescu

- S-a născut în 27 noiembrie 1956, în Tg. Neamț.
- A fost jucătoare profesionistă de tenis în anii ‘70, fiind colegă în echipa de Fed Cup a României cu Virginia Ruzici și Florența Mihai. A disputat semifinala în 1973.
- A câștigat un titlu WTA, la simplu, în Japonia (1980), precum și un altul la dublu, la Fort Lauderdale (1978).
- La turneele de Mare Șlem a atins optimile de finală la Roland Garros și Wimbledon (simplu). La junioare, s-a impus la Roland Garros și a disputat finală la Wimbledon.

- A deţinut recordul de a fi timp de mai bine de trei decenii singura junioară a României campioană de Mare Şlem

- A fost căsătorită timp de patru ani (1980-1984) cu Bjorn Borg

Bjorn Borg

- S-a născut în 6 iunie 1956, la Stockholm (Suedia)
- A devenit numărul 1 mondial în 23 august 1977, ocupând această poziție timp de 109 săptămâni
- A câștigat 64 de titluri, impunându-se la Australian Open (1974), Roland Garros (1974, 1975, 1978, 1979, 1980, 1981), Wimbledon (1976, 1977, 1978, 1979, 1980) și a fost finalist la US Open (1976, 1978, 1980, 1981).
- A câștigat Cupa Davis în 1975
- Câștiguri din tenis: 3.655.751 dolari

Sursa: click.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md