/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Liberalii și Unioniștii au cerut în fața Parlamentului modificarea art. 13 din Constituție

29 iulie 2018, ora 13:24

Întâi, în fața Parlamentului au venit cinci deputați liberali cu drapele tricolore, dar și cu citate ale clasicilor literaturii despre limba română. Aleșii poporului au cântat imnul „Deșteaptă-te române”, care împlinește astăzi 150 de ani.

Mai târziu au venit membrii organizației ODIP Unirea care au organizat un flashmob cu ocazia Zilei Constituției R. Moldova la Parlamentul R. Moldova și au cerut modificarea articolului 13 din Constituției. Articol care prevede că limba de stat este limba moldovenească. Precizăm că în decembrie 2013 Curtea Constituțională a decis că Declarația de Independență, în care este statuată limba română, prevalează asupra textului Constituției.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Amintim că în decembrie 2013 Curtea Constituțională a decis că Declarația de Independență, în care este statuată limba română, prevalează asupra textului Constituției.

Constituţia Republicii Moldova a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august, același an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram