(foto) Prima tabără de sculptură „Dialoguri cojușnene”. Șase artiști plastici au creat compoziții sculpturale în lemn

collage sculpturii

În cadrul primei tabere de sculptură „Dialoguri cojușnene”, șase artiști plastici au creat compoziții sculpturale în lemn în parcul central din satul Cojușna, raionul Strășeni. Tabăra a fost organizată de către profesorii de arte plastice de la Centrul de Artă din Cojușna Teodora și Vasile Hubenco.

Sculpturile au fost făcute din copacii defrișați din anul trecut care erau preconizați pentru foc. Pentru ca copacii să nu fie irosiți a fost organizată o tabără de sculptură unde artiștii au putut realiza câte o creație proprie care urma să fie plasată în parcul din centrul localității, scrie moldpres.md.

Este vorba de sculpturile „Clar de lună” de Iurie Platon, „Șueta de Cojușna cu Dorumetre” de Valentin Vârtosu, „Urme de femeie” de Alexei Vidraşco, „Dialoguri între generații” de Mihai Lazăr, „Badea Mior” de Radu Granaci și „Fereastra de la etajul  2” de Mihai Damian.

Sculpturi
Sculpturi1

În context, profesorul Vasile Hubenco a afirmat că oamenii de la sat nu au timp să meargă la expoziții în muzee și atunci a hotărât împreună cu soția să creeze o galerie de artă sub cerul liber.

Sculpturi3
sculpturii

Tabăra de sculptură „Dialoguri cojușnene” a fost susținută de către Primăria Cojușna, agenții economici și populația din localitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente