/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Incendii de vegetație în California: Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte câteva mii au fost evacuate

missing
29 iulie 2018, ora 10:04

Serviciul de pompieri Cal Fire a informat că incendiul este controlat doar în procentaj de 5% şi se întinde pe aproximativ 33.000 de hectare, jumătate din suprafaţa statului Singapore.

Incendiul a izbucnit luni, însă s-a extins puternic în zilele următoare, evoluţie favorizată de temperaturile ridicate, vânt puternic şi nivelul redus al precipitaţiilor.

“Vântul puternic, temperaturile ridicate şi vegetaţia uscată au potenţialul de a alimenta focul. Extinderea incendiului s-a produs în toate direcţiile”, a informat Cal Fire sâmbătă.

Oficialii oraşului Redding, aflat la aproximativ 350 de kilometri la nord de San Francisco, au impus evacuarea rezidenţilor prin culoare create în vestul şi nordul localităţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram