(video) În pas cu tendințele. Bisericile din municipiul Chișinău, care transmit live slujbele religioase

11695752_661796243956359_2215465827164540791_n

Navigând pe Facebook, echipa #diez a observat o tendință printre bisericile din municipiul Chișinău. Acestea nu doar că își crează pagini de Facebook, încercând să-și reflecte cât mai bine activitatea prin fotografii sau clipuri video, dar și transmit live slujbele religioase.

Biserica Sf. Dumitru

Biserica, amplasată în sectorul Botanica al Capitalei, are 3 569 de like-uri pe pagina de Facebook și a început să facă video-uri live din timpul slujbelor din luna decembrie a anului trecut. Dacă la început, acestea erau dedicate anumitor sărbători religioase, acum, slujbele pot fi urmărite live săptămânal. Live-urile reușesc să strângă de la câteva sute, la peste o mie de vizualizări fiecare.

Mai mult decât atât, pe pagina bisericii, urmăritorii pot găsi diverse informații utile, așa cum este orarul slujbelor sau numărul de telefon al preotului.

Biserica Ghidighici

Live-urile sunt o practică mai veche pe pagina de Facebook a Bisericii Ghidighici. Aceasta are 2 633 de like-uri pe Facebook, iar pe lângă live-uri sunt publicate predicile preotului Maxim Melinti, fotografii despre activitatea bisercii, dar și rapoartele financiare săptămânale, biserica din Ghidighici fiind prima din Moldova care face acest lucru.

Părți ale slujbelor religioase sunt de multe ori distribuite live și pe pagina de Facebook a preotului Maxim Melinti. Acestea adună peste o mie de vizualizări fiecare.

Dacă mai cunoașteți biserici care obișnuiesc să transmită live slujbele religioase sau alte evenimente, scrieți-ne în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente