Igor Dodon despre data scrutinului parlamentar: Guvernarea și-a trădat frica față de rezultatul alegerilor și disperarea politică

„Prin decizia de azi, de a fixa data alegerilor tocmai în februarie anul viitor, în loc de noiembrie sau decembrie anul curent, guvernarea democrată și-a trădat frica de rezultatul alegerilor și disperarea politică în care se află”, susține președintele Igor Dodon.

Parlamentul a decis astăzi că alegerile parlamentare vor avea loc pe 14 februarie 2019.

Potrivit șefului statului, guvernarea democrată a îndepărtat cât se poate mai mult data alegerilor, dar în acest mod și-a prelungit agonia.

„Lovită de opoziția parlamentară și extraparlamentară, criticată dur de partenerii externi, fără susținere în societate, guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amânarea datei alegerilor parlamentare. Dar aceasta e doar o amânare a pierderii lor zdrobitoare, fiindcă, oricât prelungesc ei sfârșitul, le ajunge funia la par”, a spus Igor Dodon.

Potrivit lui, faptul că alegerile vor avea loc în sezonul de iarnă, le va reduce și mai mult din puținele procente pe care le aveau anterior democrații. „Așa cum democrații au pierdut la 25 februarie 2001, în fața comuniștilor, de această dată, pe 24 februarie 2019, democrații actuali vor pierde în fața socialiștilor, a adăugat președintele Dodon.

De notat că anterior Igor Dodon nu a exclus faptul că ar putea fi primul pe lista electorală a Partidului Socialiştilor la alegerile parlamentare.

„Nu vreau să exclud absolut nimic. Cel puţin, legislaţia nu interzice acest lucru şi pe parcursul mai multor campanii electorale preşedinţii erau cap de listă la partide politice”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, iar alegerile trebuie organizate în cel mult trei luni de la această dată.

Amintim că actualul Parlament a fost ales la data de 30 noiembrie 2014. Potrivit Codului Electoral, alegerile parlamentare ordinare în Moldova se desfășoară o dată la patru ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.