03:53:11 25.04.2024
Stiri

Parlamentul le-a permis MEDICILOR de familie din R. Moldova să-și deschidă cabinete individuale pentru a acorda servicii medicale populației

Știri 27.07.2018 15:19 Vizualizări1236 Autor: Ziarul National
Parlamentul le-a permis MEDICILOR de familie din R. Moldova să-și deschidă cabinete individuale pentru a acorda servicii medicale populației
Poză simbol


Medicii de familie din R. Moldova vor putea deschide cabinete individuale pentru acordarea de servicii medicale populației, iar cetățenii vor alege singuri la ce medic vrea să se trateze.

Potrivit modificărilor aprobate astăzi de Parlament, medicul de familie poate fi fondator doar al unui cabinet individual sau al unui centru al medicilor de familie.

Cabinetul individual al medicului de familie și centrul medicilor de familie vor obține mijloace financiare din contractele încheiate cu Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru prestarea asistenței medicale primare și din alte plăți permise de legislație.

Cabinetul individual al medicului de familie va activa în raporturile juridice ca persoană fizică. Denumirea cabinetului individual al medicului de familie va include numele și prenumele acestuia. Centrul medicilor de familie va putea avea denumire proprie.

Atât cabinetul individual, cât și centrul medicilor de familie vor dispune de conturi în bancă și vor avea dreptul să dețină ștampilă. Totodată, acestea se vor supune acreditării în sănătate și își vor desfășura activitatea în spații din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice sau alte spații, puse la dispoziție prin comodat de autoritățile administrației publice locale și centrale ori în spații private proprii sau luate în locațiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md