Linkuri accesibilitate

Banca Mondială s-a alăturat instituțiilor internaționale care critică adoptarea în Parlamentul de la Chișinău a pachetului de reforme fiscale


Banca Mondială s-a alăturat instituțiilor internaționale care critică adoptarea în grabă, joi, în Parlamentul de la Chișinău a pachetului de reforme fiscale, care include reduceri de impozite și legalizarea contra unei mici taxe a bunurilor şi capitalurilor nedeclarate. Banca Mondială atrage atenția, la fel ca Fondul Monetar Internațional joi, că pachetul de reforme ar putea „submina lupta cu corupția și ar putea avea un impact negativ” asupra politicii fiscal, adică ar putea duce la creșterea deficitului bugetar peste limitele acceptabile.

Joi, imediat după adoptarea pachetului controversat de măsuri fiscale, reacțiile negative s-au ținut lanț: ambasadorul UE, Peter Michalko, a spus că legislația „adoptată în grabă și în mod netransparent” ar putea duce la încălcarea unor angajamente ale guvernării către UE. Ambasada Statelor Unite la Chișinău a spus că noua legislație „va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor” și că „va dăuna climatului de afaceri al Republicii Moldova. Iar Fondul Monetar Internațional a avertizat pachetul de măsuri fiscale nu corespund obiectivelor programului sprijinit de FMI.

XS
SM
MD
LG