‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. A fost creat pulverizatorul ce permite economisirea banilor şi protecţia mediului

FOTO. A fost creat pulverizatorul ce permite economisirea banilor şi protecţia mediului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Rareori producătorii pot achiziționa echipamente noi care pot oferi o rentabilitate completă a investiției timp de un an și pot servi la protejarea mediului înconjurător. Dar dispozitivul creat de cercetătorii de la USDA în parteneriat cu Colegiul de Alimentaţie, Ştiinţe Agricole şi de Mediu din statul Ohio (CFAES) are asemenea capacităţi. Pulverizatorul inteligent este primul sistem automat de distribuire a pesticidelor.

Cercetătorii afirmă că pulverizatoarele obişnuite, create cu 60 de ani în urmă, nu pot fi oprite la trecerea de pe un rând pe altul, astfel se pierde inutil o cantitate mare de pesticide. Aceştia propun să fie utilizate tehnologiile moderne, folosind senzori de mare viteză și inteligență artificială.

Algoritmul dezvoltat de echipă determină nivelul optim de pulverizare a preparatelor, care trebuie emise de fiecare din cele 40 de duze ale pulverizatorului. Sistemul poate funcționa automat pe măsură ce pulverizatorul se deplasează pe câmp sau operatorul poate să controleze manual procesul prin ecranul tactil încorporat.

FOTO: twitter.com

Rezultatele experimentelor pe teren au arătat că, în comparație cu pulverizatoarele convenționale, dispozitivul „inteligent” oferă:

  • reducerea pierderii de pulverizare a preparatelor la fața locului la 93%;
  • reducerea utilizării pesticidelor cu mai mult de 50%;
  • păstrarea eficienței de procesare la același nivel ca la pulverizatoarele convenționale.

Datorită reducerii cantităţii de produse chimice în timpul tratării şi evitarea pierderilor acestora, inovaţia va economisi banii producătorilor şi va contribui la păstrarea stratului de ozon. Ţinând cont de economisirea preparatelor, fermierii ce prelucrează 100 de hectare şi-ar putea răscumpăra cheltuielile făcute pentru achiziţia pulverizatoarelor într-un an. La moment, cercetătorii lucrează asupra creării unor pulverizatoare universale ce ar putea fi puse la orice maşină de distribuire.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›