‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriONU a elaborat un Ghid practic pentru medicii veterinari

ONU a elaborat un Ghid practic pentru medicii veterinari

‹ adv ›
‹ adv ›

Departamentul producție animalieră și sănătate animală al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a elaborat un Ghid practic pentru medicii veterinari. Documentul prezintă cele mai bune practici disponibile privind controlul și eradicarea Dermatozei Nodulare Contagioase.

Astfel, medicii veterinari de stat, crescătorii de vite și alte persoane implicate în lanțul valoric se pot familiariza din Ghid, cu tabloul clinic al bolii, căile de transmitere ale acesteia și opțiunile de profilaxie și control disponibile.

Acest ghid a fost elaborat pentru a elimina aceste lacune, în principal în ceea ce privește prima linie de apărare, adică cei care activează în domeniu și care, cel mai probabil, se vor confrunta cu această boală.

Vezi Ghidul.

Menționăm că, dermatita nodulară virală (Lumpy Skin Disease) este o boală virală specifică bovinelor caracterizată prin febră, erupţie cutanată şi limfoadenită, cu un impact important asupra efectivelor de bovine, caracterizată prin evoluţie rapidă şi pierderi severe în efectivele infectate, mai ales la cele tinere, respectiv la animalele fară imunitate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii