Două puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea. Care este motivul

photo_2018-07-27_07-07-35

Punctele de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli și Soroca -Țekinovka (interstatal, local) temporar și-au sistat activitatea, din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru. Poliția de frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier care şi-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să se folosească de serviciile PTF Otaci-Moghileov-Podolsk (rutier).

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

# cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
# opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
# o tentativă de trafic ilegal de mărfuri;
# un document falsificat, depistat la controlul de frontieră;
# trei conducători auto au încălcat regulile de transportare;
# o persoană aflată în conflict cu legea și un mijloc de transport au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 76 324 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 38 854 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 43 880 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16 617 traversări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente